4Life Transfer Factor Tri-Factor (nanofactor/transfer factor) - Full Prescribing Information 4Life Research

4Life Research



4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula combines proprietary transfer factors and NanoFactor® molecules extracted from bovine colostrum and chicken egg yolk sources. These molecules contain antigen information which educates, enhances, and helps maintain immune system balance.


Transfer factors are molecules that communicate antigenic immunological information intercellularly and from a donor to a recipient. They support immune function through cell mediated immunity. Transfer factors, which carry antigen specific information to which all tested immune cells respond, are produced by mononuclear cells and serve to support and improve immune mediated pathways.

Mammalian transfer factors, including those of humans are small molecules between 3,500 and 10,000 daltons. (1; 2) Transfer factors are polypeptides that consist of 40 to 44 amino acids (3) and have a conserved region and a variable region. From a molecular biological standpoint, these two properties are analogous to antibodies; however transfer factor's functions of cell mediated immunity (CMI) and non-specific immunological activity differ almost completely from the functions of antibodies. The molecules that have a molecular weight of less than 3,500 daltons modulate immune response but they do not transfer delayed-type hypersensitivity (DTH). (1)
4Life's transfer factors are sourced from the ultra-filtration of colostrum and from egg yolks. (4; 5) The molecules obtained from the spray dried ultra-filtrate of bovine colostrum are of two classes; the transfer factors present in the ultra-filtrate of ≤10,000 daltons and the nanofraction molecules that are present in the nano-filtrate of ≤3,500 daltons.

Transfer factors were first discovered in 1949 by H. Sherwood Lawrence when he demonstrated that CMI could be transferred from one individual to another by way of low molecular weight extracts of white blood cells. Transfer factors could transfer DTH of a specific form from a skin test positive individual to a skin test negative individual who subsequent to the transfer would skin test positive for that antigen. (6) In a subsequent study in 1955 he demonstrated that DTH could be passed serially, first from a skin test positive individual to a test negative individual, who became test positive, then 6 months later from the second individual to another test negative individual who became test positive. (7) At the time antibodies were the focus of immune research and little was known of the importance of DTH and of the involvement of T-cells in immune response. Transfer factors promote wellness via cell mediated immunity. These compounds are components of colostrum, an infant's first meal. They bridge the generational gap by passing cell mediated immunity from mother to infant.


Natural Killer Cell Activity

Peripheral blood mononuclear cells were isolated and pooled from several healthy donors. Sixty thousand cells were added to each well of 96-well microtiter plate. Various immune modulating ingredients, including 4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula, were added to select wells on the plate and 48 hour incubation started. At the end of the incubation period 30 thousand K562 cells were added to each well. MTT assay techniques were used to determine the cytotoxic index. The various 4Life Transfer Factor products resulted in cytotoxic indices of 80-98%. By comparison, mononuclear cells incubated with IL-2 for the same 48 hour period produced a cytotoxic index of 88%.

CD4 T Helper Cell Research

Multiple studies were performed using the FDA-approved diagnostic CD4 T Helper cell assay kit and/or a T Cell Memory (CD8) assay kit under development by the same company. Similar to the NK cell research described above these in vitro studies were performed on 96-well microtiter plates measuring ATP production via a luciferase-based luminescence reaction.
The CD4 assay utilizes PHA-stimulated cells isolated from whole blood via the use of Dynabeads™. An 18 hour incubation of these isolated, stimulated CD4 cells with the 4Life Transfer Factor products has resulted in a modulation of immune cell activity as exhibited by a decrease in ATP production without a negative impact on cell viability. It is hypothesized that this reduction on ATP production is a result of a redirection in immune cell focus, essentially diminishing the distraction induced by the addition of PHA to the microtiter wells.

Salivary Secretory IgA-Preliminary Investigation

Twenty-four subjects naΓ―ve to transfer factor supplementation were enrolled in a small-scale, preliminary test. Twenty-one were included in the final analysis. Salivary samples were collected from each subject weekly at roughly the same time of day and day of the week. Saliva was collected over a 5 minute period via passive drool while subjects chewed on a piece of Parafilm™. The samples were put on ice and then frozen at -70ΒΊC until assay. The commercial Salimetrics™ salivary IgA assay kit was used for analysis. Subjects were given 4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula at 2 capsules per day for two weeks and then transitioned to 4Life Transfer Factor RioVida Tri-Factor Formula at 60ml per day for an additional 2 weeks. At the end of the 4 week supplementation period the group showed an average 73% increase in salivary secretory IgA (SIgA) production over their baseline value. Furthermore, none of the 21 subjects showed SIgA production rate less than their baseline value at the end of the test.

Wellness Research

A study conducted with 30 college students found that either 1x 15 days or 2x 15 days (with 2 weeks break in between) of transfer factor administered according to label dose helped them maintain their health. In both groups, transfer factor administration improved the number of CD8+ T cells and NK cells to healthier levels. Particularly, those that took the product for 2x 15 days showed prolonged health maintenance and improvement of immune cells markers than those who took it for 15 days. Specifically, the maintenance of good health and improvement of immune cells markers remained for up to 3 months after stopping transfer factor administration in those that took the product for 2x 15 days in comparison to 1 month in those that took the product for 1x 15 days. (15)


In a study of acute toxicity rats were assessed for fourteen days following a single gavage of 4Life Transfer Factor. Five female SD rats were each gavaged with a dose of 2,000mg/kg. No treatment-related mortalities occurred and there were no clinical signs of toxicity. No significant difference in body weight occurred. No gross lesions were found at necropsy in any of the animals. Thus, acute toxicity is considered to be greater than 2,000mg/kg (human equivalent dose of approximately 320 mg/kg). (16)
Another similar single-dose oral toxicity study was conducted in mice. Six female Wistar mice each received 2,000mg/kg via oral gavage and monitored for fourteen days. No observable toxicity occurred as assessed by mortality, body weight gain, histopathology of brain, liver, kidneys and lungs, and clinical signs of aggression, lethargy, breathing difficulties, diarrhea, mobility and shivering. Thus, the no-observed adverse effect level was considered to be greater than 2,000mg/kg in mice, which is equivalent to approximately 9.7g/kg in humans. (17) The use of transfer factors is contraindicated in person receiving immunosuppressive therapy, though actual interactions have not been documented. The use of transfer factors during pregnancy and nursing has not been evaluated.

How Supplied

4Life Transfer Factor® can be found in the following products:
4Life Transfer Factor® Tri-Factor® Formula
4Life® Transfer Factor Plus® Tri-Factor® Formula
4Life Transfer Factor® RioVida® Tri-Factor® Formula
4Life Transfer Factor Renuvo®
4Life Transfer Factor® Chewable Tri-Factor® Formula
4Life Transfer Factor® Classic
4Life Transfer Factor® Immune Spray
4Life Transfer Factor® KBU®
4Life Transfer Factor® Belle Vie®
4Life Transfer Factor® Cardio
4Life Transfer Factor® GluCoach®
4Life Transfer Factor® MalePro®
4Life Transfer Factor® ReCall®
4Life Transfer Factor Reflexion™
4Life Transfer Factor Vista®
RiteStart® Men
RiteStart® Women
RiteStart® Kids & Teens


  1. Fundenberg, H. and G. Pizza. 1994, Progress in Drug Research, Vol. 42, pp. 309-400.
  2. Lawrence, H.S. and W. Borkowsjy. (1-3), 1996, Biotherapy, Vol. 9, pp. 1-5.
  3. Kirkpatrick, C.H. 4, 2000, Mol Med, Vol. 6, pp. 332-41.
  4. Hennen, W. and D. Lisonbee. s.l. : U.P. Office, Editor., 2002, 4Life Research, LC:USA.
  5. Wilson, G. and G. Paddock. s.l. : U.P. Office, Editor., 1989, Amtron, Inc: USA.
  6. Lawrence, H.S. 4, 1949, Proc Soc Exp Biol Med, Vol. 71, pp. 516-22.
  7. Lawrence, H.S. 2, 1955, J Clin Invest, Vol. 34, pp. 219-30.
  8. Levin, A.S., L.E. Spitler, and H.H. Fundenberg. 1973, Annu Rev Med, Vol. 24, pp. 175-208.
  9. Fudenberg, H. and H. Fudenberg. 1989, Ann Rev Pharmacol Toxicol, Vol. 29, pp. 475-516.
  10. See, D., S. Mason, and R. Roshan. 2, 2002, Immunol Invest, Vol. 31, pp. 137-53.
  11. Dwyer, John M. 1-3, 1996, Biotherapy, Vol. 9, pp. 7-11.
  12. Wilson, G.B., R.T. Newell, and N.M. Burdash. 1, 1979, Cell Immunol, Vol. 47, pp. 1-18.
  13. Radosevich, J.K., G.H. Scott, and G.B. Olson. 4, 1985, Am J Vet Res, Vol. 46, pp. 875-8.
  14. Kirkpatrick, C.H. 1-3, 1996, Biotherapy, Vol. 9, pp. 13-6.
  15. Klimov, V. and E. Oganova. in Euromedica Hannover 2004. Hannover, Germany : s.n., 2004. pp. 15-16.
  16. Kabirov, K.K. 2009, unpublished: University of Illinois at Chicago.
  17. Burbano, Z. and G. Sarmiento . 2013. Facultad de Ciencias Quimicas, Universidad de Guayaquil, Ecuador.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure of prevent any disease.


NOTE: These photos can be used only for identification by shape, color, and imprint. They do not depict actual or relative size.
The product samples shown here have been supplied by the manufacturer and reproduced in full color by PDR as a quick-reference identification aid. While every effort has been made to assure accurate reproduction, please remember that any visual identification should be considered preliminary. In cases of poisoning or suspected over dosage, the drug's identity should be verified by chemical analysis.


Image from Drug Label Content


Rawatan terbaik adalah meningkatkan dan menjaga sistem imun badan dengan TRANSFER FACTOR.
TRANSFER FACTOR ADVANCE FORMULA merupakan "immune booster" Ia akan meningkatkan dan menstabilkan daya imun dan dengan sendirinya merawat, melawan dan mencegah penyakit.
Menakjubkan bukan sahaja kepada manusia malah untuk kucing yang mengalami penyakit SPORO, PARVO, CIRIT BIRIT, DEMAM, JAUNDICE, LEUKEMIA, LUMPUH dan lain-lain penyakit kucing.
Dr. Steven Slagle dalam testimoninya, telah menggunakan Transfer Factor untuk merawat seekor kucing yg menghidapi leukemia, mempunyai tumor dan lumpuh.
Hasilnya selepas sebulan penggunaan 1 kapsul sehari, kucing tersebut mengalami pertambahan berat badan dan selepas 5 bulan, tumor mengecut sebanyak 80% dan anggota badan yg lumpuh di kaki dan ekor telah pulih.
Transfer Factor didatangi dalam bentuk kapsul kecil, mudah diberikan kepada haiwan yang tidak mempunyai selera makan.
Buka kapsul, beri kucing jilat serbuk atau taburkan atas wetfood atau susu atau bancuh dengan sedikit air, guna picagari utk menyuap ke mulut kucing yang sakit.
1 biji Transfer Factor mampu mengenali lebih daripada 100,000 jenis kuman dan dapat membantu meningkatkan daya imunisasi badan setinggi 283%. Ambil keputusan hari ini.

 Ingin mendapatkan produk transfer factor terus di pejabat 4life dengan harga ahli. 
[ PENTING !!!! ]
Gunakan ID no ini: 674 6435 Laila Hussin
PENCINTA KUCING Ramai tak tahu ni ツ

Tahukah anda Transfer Factor Advance juga bukan hanya sesuai utk manusia malah ia juga sesuai utk kucing kesayangan anda.

mari kita lihat...

Info Cara Sihatkan Kucing

Pernah Tak Kucing Ada Masalah Ni ??

Demam waktu malam..Moyok je..last2 nazak dah..

kadang2 org cakap parvo (FPV).

Cirit birit tiba2 pom susah, ada berdarah, kecian tgk xbermaya je..

Ada kawan saya, kucing dia selsema berbulan2..kurus kering jadinye..

Tu belum masuk yang Kencing Berdarah,Batu Karang,Demam Kuning,FIP lagi kdg2 sesak nafas..

Nak masuk wad, mahal sgt,ratus2 kdg nk dekat ribu dah...

Semua di atas sangat NGERI dan MENAKUTKAN bagi CAT LOVERS kan?

Ni ada satu SUPPLEMENT telah digunakan beribu-ribu cat lover seluruh negara termasuk Pakar Veterinary Kucing USA.

Guna 1-3 kapsul je..
Murah sangat2 & berpatutan..

InshaAllah SEHARI je dah ada kesan,,

Memang Puas Hati, Murah & Jimat

Supplement > Transfer Factor (TF)

Transfer Factor ni orang panggil IMMUNE BOOSTER. Dia boleh tingkatkan antibodi pada paras OPTIMUM dan MENSTABILKAN daya imun dan dengan sendirinya Merawat, Melawan dan Mencegah penyakit.

✔ TF ADV tingakatkan Natural killer sehingga 287% (study in JANA)

✔ TF PLUS tingakatkan Natural kille sel sehingga 437% (study in JANA)

✔ Disarankan oleh Pakar veterinar USA

✔ Terbukti berkesan

✔ Sangat Murah & berpatutan

✔ Halal INFANCA (Jakim iktiraf INFANCA)

✔ Diluluskan KKM sebagai pemakanan

3 Cara bagi Kapsul TF
1. Senang ke,buka kapsul beri kucing jilat serbuk..(licin)hehe

2. Atau taburkan atas wetfood je atau letak dalam air minuman.

3. kalau yang x sihat, Bancuh dengan sedikit air mineral, guna picagari utk menyuap ke mulut kucing yang sakit / terbaring.

Secerewet mana pun kucing ia akan menjilat2 minta lagi kerana ianya susu awal dan kuning telur.

Contoh Manafaat Transfer Factor

✔ Kucing lemah & tidak makan
✔ Kurang aktif & moyok
✔ Terkena Virus berjangkit
✔ Parvo (Fpv)
✔ Sporo
✔ Cirit Birit
✔ Ulcer
✔ Kurap & Fungus
✔ Kerap Demam
✔ Kerap Selsema (Sesak Nafas)
✔ Buah pinggang
✔ Batu karang
✔ Kencing berdarah
✔ Bisul
✔ Masalah Hati ( Deman Kuning )


Simpan stock..nanti tak cukup kan..

Harga Transfer Factor (TF)
Harga Serendah RM4.00 ( Bukan sebotol)
Murah je..nak banding hantar vet,,ubat lagi haa,,

Order secara whatsApp
(Free Postage)

Wassap "BULUS" ke 012 - 640 6575
Wassap "BULUS" ke 012 - 640 6575
Wassap "BULUS" ke 012 - 640 6575

Bertindaklah SEKARANG tanda sayang kucing anda !!

"Malang Tidak Berbau"
"Cegah Dulu Sebelum Parah"

Testimoni Dari Kedai PetShop....

Kami telah lama (lebih dari 3 tahun) menggunakan
Transfer Factor ini sebagai immiune booster untuk
kucing terutamanya ketika demam/selsema. Dari
pengamatan kami dengan sekali atau 2 biji biasanya
keadaan kembali normal. 

Kami guna ketika kucing
dan kitten;
1. Demam
2. Selsema
3. Lemah badan
4. Muntah-muntah
5. Luka-luka kecil
6. Kurang selera makan

Ada juga customer yang menggunakan sebagai merawat
penyakit berkaitan virus (parvo, fip, felv dll)
dan kucing mereka didapati masih lagi survive
sehingga sekarang ataupun memperlambatkan

1 kapsul (200mg) mampu mengenal 100,000 jenis
virus, kulat, parasit, bakteria, sel tumor dan sel
kanser dlm tubuh badan. Ramai veterinar di negara
barat mencadangkan pemberian TF (Transfer Factor)
utk manusia diberikan kepada haiwan yg sakit dan

Oleh kerana ianya colostrum dan egg yolk,
secerewet mana pun kucing, ia akan tetap
menggemari sampai ada yang menjilat2 minta lagi.
Jika anda ingin mendapatkanya untuk sicomel anda,
boleh PM kami.

Harga Original Runcit RM212.00 , kami jual RM179.00 shj

(1botol ada 60 biji) termasuk penghantaran seluruh semenanjung Msia.

Call utk dapatkan buat kucing tersayang anda ;
012-640 6575

Rahsia Lemon

*πŸ‹Lemon ni memang sedia maklum dengan dua khasiatnya yang terulung iaitu*
πŸ‹*Sebagai antibakteria dan antiviral* yang kuat serta sebagai kuasa untuk *boost immune system*.
Sebagai *'ubat kurus'* kerana jus limau membantu dalam proses pencernaan dan sebagai *'pembersih' hati*

_*πŸ‹Lemon mengandungi asid citric,_ Calsium, Magnesium, Vitamin C, Bioflavonoids, pectin dan limonene yang meningkatkan tahap imun sistem kita dan melawan sebarang jangkitan.*
*Jom kita korek apakah rahsia Lemon, si kuning yang menawan ini?*
Kebaikan Minum Air Lemon Setiap Pagi πŸ‹
*Berikut adalah 12 kebaikan dan faedah Air Lemon kepada kita:*
_1.πŸ‹Minum air lemon sebaik sahaja bangun tidur boleh melegakan dan mengelakkan masalah penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan pedih ulu hati._
_2.πŸ‹Lemon bersifat antiseptik dan mempunyai kesan 'pembersihan' yang baik kepada hati, buah pinggang dan darah. Hati kita bekerja untuk perkumuhan dan penapis, apabila ia dibersihkan, kita akan merasa lebih bertenaga dan bersemangat untuk membuat kerja._
_3.πŸ‹Minum air lemon pada waktu pagi memberi bekalan vitamin C semulajadi yang baik untuk kita. Ia juga memberi folate dan minerals seperti potassium, kalsium dan magnesium untuk tubuh._
_4.πŸ‹Kandungan mineral yang tinggi dalam lemon menyebabkan ia boleh bersifat alkali dan membuang asid dalam badan._
_5.πŸ‹Air lemon membantu dalam perkumuhan dan mengelakkan sembelit atau cirit-birit._
_6.πŸ‹Minum Air Lemon boleh meningkatkan kesihatan kulit. Kandungan Vitamin C dalam lemon boleh membantu memperbaiki masalah kulit, lemon juga bersifat membersih, antibiotik dan antioksidan yang lebih penting untuk kulit._
_7.πŸ‹Limonoid glucosides adalah sejenis flavonoid yang ada dalam lemon, kajian mendapati ia ada ciri-ciri anti-karsinogik yang boleh membantu mengelak barah._
_8.πŸ‹Air Lemon membantu hati menghasilkan lebih hempedu yang membantu menghadam lemak degil._
_9.πŸ‹Ciri-ciri antibakteria yang terdapat pada lemon boleh membantu merawat sakit tekak. Jika anda mengalami sakit tekak, minum seteguk air lemon dalam beberapa jam._
_10.πŸ‹Air lemon boleh membantu mengurangkan mukus atau lendir dan kahak yang terhasil dalam badan._
_11.πŸ‹Terdapat banyak sumber yang mengaitkan faedah dan kelebihan air lemon dalam membakar lemak dan membantu untuk kurus._
_12.πŸ‹Air Lemon adalah sumber paling baik dalam menghilangkan bau mulut di awal pagi. Ia mengandungi ciri-ciri antioksida dan antibiotik yang juga boleh membantu mengurangkan bau badan._




Sumber: Nancy Appleton, Ph.D, penulis "Lick the Sugar Habit"


2. Gula mengganggu fungsi GALIAN di dalam tubuh

3. Gula menyebabkan kanak2 HIPERAKTIF, cemas, sukar beri tumpuan dan nakal

4. Gula menyebabkan kenaikan paras TRIGLISERIDA

5. Gula menyumbang kepada menurunnya ketahanan terhadap JANGKITAN BAKTERIA

6. Gula menyebabkan kehilangan KEANJALAN dan FUNGSI TISU. Semakin byk gula dimakan, semakin byk kehilangan keanjalan dan fungsinya


8. Gula menyebabkan kekurangan KROMIUM

9. Gula membawa kepada KANSER OVARI

10. Gula menaikkan PARAS GLUKOSA ketika berpuasa

11. Gula menyebabkan KEKURANGAN TEMBAGA

12. Gula mengganggu penyerapan KALSIUM dan MAGNESIUM

13. Gula melemahkan DAYA PENGLIHATAN

14. Gula menaikkan paras NEUROTRANSMITTER dopamine, serotonin dan norepinephrine

15. Gula menyebabkan masalah HIPOGLISEMIA

16. Gula menyebabkan saluran penghadaman BERASID

17. Gula menaikkan PARAS ADRENALIN dengan cepat dalam kanak2

18. Penyerapan gula yg lemah kerap dialami oleh pesakit PENYAKIT USUS

19. Gula boleh menekan SISTEM IMUN (keupayaan tubuh melawan penyakit)

20. Gula menyebabkan KETAGIHAN ALKOHOL

21. Gula menyumbang kepada KEGEMUKAN

22. Memakan terlalu byk gula menambah risiko PENYAKIT CROHN dan KOLITIS ULSERATIF

23. Gula boleh menyebabkan perubahan yang kerap ditemui dalam pesakit GASTRIK atau ULSER DUODENUM

24. Gula menyebabkan ARTRITIS

25. Gula menyebabkan ASMA

26. Gula membantu pembiakan CANDIDA ALBICANS yg tidak terkawal (jangkitan yis)

27. Gula menyebabkan KEROSAKAN GIGI

28. Gula menyebabkan BATU KARANG

29. Gula menyebabkan SERANGAN JANTUNG

30. Gula menyebabkan APENDIKS

31. Gula menyebabkan SKLEROSIS BERBILANG

32. Gula menyebabkan BUASIR

33. Gula menyebabkan VENA VARIKOS

34. Gula menaikkan GLUKOSA dan RESPONS INSULIN bagi pengguna pil perancang

35. Gula menyebabkan penyakit PERIODONTAL

36. Gula menyumbang kepada OSTEOPOROSIS

37. Gula menyebabkan KEASIDAN AIR LIUR

38. Gula menyebabkan penurunan KEPEKAAN INSULIN

39. Gula merendahkan jumlah VITAMIN E dalam darah

40. Gula boleh menurunkan HORMON PERTUMBUHAN

41. Gula menaikkan paras KOLESTEROL


43. Gula menyebabkan MENGANTUK dan MENGURANGKAN AKTIVITI kanak2

44. Gula yg tinggi menaikkan ADVANCED GLYCATION END PRODUCTS (AGEs)

45. Gula mengganggu PENYERAPAN PROTEIN

46. Gula menyebabkan ALAHAN MAKANAN

47. Gula menyumbang kepada MASALAH KENCING MANIS

48. Gula menyebabkan TOKSEMIA ketika hamil

49. Gula menyumbang kepada EKZEMA (penyakit kulit) dalam kanak2


51. Gula menjejaskan STRUKTUR DNA

52. Gula mengubah STRUKTUR PROTEIN

53. Gula MENUAKAN KULIT dengan mengubah struktur kolagen

54. Gula menyebabkan KATARAK

55. Gula menyebabkan EMFISEMA

56. Gula menyebabkan ATEROSKLEROSIS

57. Gula menggalakkan kenaikan LIPOPROTEIN DENSITI RENDAH (LDL)

58. Gula yg banyak menjejaskan HOMEOSTATIS FISIOLOGI beberapa sistem tubuh

59. Gula merendahkan kemampuan ENZIM untuk berfungsi

60. PESAKIT PARKINSON dikesan mempunyai rekod pengambilan gula yg tinggi

61. Gula menyebabkan perubahan kekal tindakan PROTEIN dalam tubuh

62. Gula membesarkan SAIZ HATI melalui pembahagian sel2 hati

63. Gula menaikkan jumlah LEMAK HATI

64. Gula membesarkan SAIZ BUAH PINGGANG dan menyebabkan perubahan patologi dalam buah pinggang



67. Gula menjadi musuh utama PERGERAKAN USUS

68. Gula menyebabkan MYOPIA (RABUN JAUH)

69. Gula menjejaskan DINDING KAPILARI

70. Gula menyebabkan TENDON lebih rapuh

71. Gula menyebabkan SAKIT KEPALA termasuk MIGRAIN

72. Gula memainkan peranan penting dalam KANSER PANKREAS di kalangan wanita

73. Gula menjejaskan PEMBELAJARAN KANAK2

74. Gula menyebabkan peningkatan GELOMBANG OTAK DELTA, ALFA dan THETA

75. Gula menyebabkan KEMURUNGAN

76. Gula menambah risiko KANSER GASTRIK

77. Gula menyebabkan DISPEPSIA (tidak hadam)

78. Gula menambah risiko GOUT

79. Gula menaikkan PARAS GLUKOSA dlm ujian toleransi glukosa oral terhadap ketidakhadaman kabohidrat kompleks

80. Gula menambah RESPONS INSULIN bagi mereka yg makan terlalu byk makanan bergula

81. Diet gula yg diproses berkali2 mengurangkan KEMAMPUAN BELAJAR

82. Gula menyebabkan kurangnya keberkesanan dua PROTEIN DARAH - Albumin dan lipoprotein- yg mengurangkan kemampuan tubuh menangani LEMAK dan KOLESTEROL

83. Gula menyumbang kepada PENYAKIT ALZHEIMER

84. Gula menyebabkan KEPEKATAN PLATELET

85. Gula menyebabkan HORMON TIDAK SEIMBANG; sesetengah hormon menjadi kurang aktif sementara yg lain terlalu aktif

86. Gula menyebabkan pembentukan BATU KARANG BUAH PINGGANG

87. Gula menyebabkan HIPOTALAMUS sangat sensitif kepada pelbagai jenis perangsang

88. Gula menyebabkan RASA PENING

89. Diet yg kaya dengan gula boleh menyebabkan radikal bebas dan stres PENGOKSIDAAN

90. Diet pesakit VASKULAR FERIFERAL yg kaya dengan sukrosa turut menambah lekatan platelet

91. Diet yg terlalu bergula membawa kepada KANSER SALURAN BILIARI

92. Gula memberi makan kepada KANSER

93. Pengambilan gula yg tinggi dikalangan remaja hamil dikaitkan dengan dua kali ganda risiko melahirkan BAYI KECIL

94. Pengambilan gula yg tinggi menyebabkan penurunan dalam TEMPOH GESTASI dikalangan remaja

95. Gula memperlahankan TEMPOH PERJALANAN MAKANAN menerusi saluran gastrousus

96. Gula meningkatkan kepekatan asid2 hempedu dalam najis dan enzim bakteria dalam kolon. Ini mengubah hempedu dengan menghasilkan sebatian penyebab kanser dan KANSER KOLON

97. Gula meningkatkan ESTRADIOL (estrogen yg berlaku semulajadi dalam bentuk paling kuat) di kalangan lelaki

98. Gula menggabung dan memusnahkan enzim PHOSPATASE, dan menyulitkan proses penghadaman

99. Gula menjadi faktor risiko KANSER PUNDI HEMPEDU

100. Gula menimbulkan RASA KETAGIH

101. Gula memabukkan, menyerupai alkohol

102. Gula mencetuskan SINDROM PRA MENSTRUAL

103. Gula yg diberi kepada bayi pra matang mempengaruhi kadar KARBON DIOKSIDA yg dihasilkannya

104. Pengurangan gula menambah KESTABILAN EMOSI

105. Tubuh menukar gula menjadi 2-3 kali ganda LEMAK dalam aliran darah berbanding kanji

106. Penyerapan gula yg cepat menggalakkan PENGAMBILAN MAKANAN SECARA BERLEBIHAN dalam aubjek lain

107. Gula memburukkan tanda2 bagi kanak2 dengan GANGGUAN HIPERAKTIF KURANG TUMPUAN

108. Gula memberi kesan buruk kepada KOMPOSISI ELEKTROLIT URINARI

109. Gula memperlahankan kemampuan KELENJAR ADRENAL utk berfungsi

110. Gula berpotensi utk mendorong proses2 metabolik abnormal dalam individu yg sihat dan merangsang PENYAKIT DEGENERATIF YG KRONIK

111. Air bergula yg diberi secara intravena mengurangkan bekalan oksigen ke otak

112. Pengambilan sukrosa yg tinggi menjadi faktor risiko KANSER PARU2

113. Gula meningkatkan risiko POLIO

114. Pengambilan gula yg tinggi menyebabkan SAWAN

115. Gula menyebabkan TEKANAN DARAH TINGGI dikalangan org gemuk

116. Dalam Unit Rawatan Rapi, menghadkan gula mampu menyelamat nyawa

117. Gula mendorong KEMATIAN SEL

118. Gula menambah JUMLAH MAKANAN.yg dimakan

119. Ketika anak remaja diberi diet rendah gula, berlaku 44% penurunan dlm TINGKAHLAKU ENGGAN BERGAUL

120. Gula membawa kepada KANSER PROSTAT

121. Gula dehidrat BAYI BARU LAHIR

122. Gula menaikkan PARAS ESTRODIOL di kalangan lelaki muda.

123.Gula menyebabkan bayi lahir dengan BERAT BADAN YG RENDAH

124. Gula halus yg berlebihan memburukkan SKIZOFRENIA

125. Gula menaikkan paras HOMOCYSTEINE dalam aliran darah

126. Makanan Manis meningkatkan risiko KANSER PAYUDARA

127. Gula adalah faktor risiko KANSER USUS KECIL

128. Gula menyebabkan KANSER LARINKS

129. Gula mendorong BENDUNGAN GARAM DAN GULA

130. Gula menyumbang kepada HILANG DAYA INGATAN  yang sederhana

131. Apabila gula ditambah kedalam diet kanak2 berusia 10 tahun, terdapat penurunan dalam pengambilan nutrien penting

132. Gula menaikkan jumlah keseluruhan makanan yg dimakan

133. Gula yg diberi kepada bayi baru lahir menyebabkan BAYI LEBIH MENYUKAI GULA berbanding air pada usia 6 bulan hingga 2 tahun

134. Gula menyebabkan SEMBELIT

135. Gula menyebabkan VENA VARIKOS

136. Gula menyebabkan KEROSAKAN OTAK bagi wanita pra diabetes dan penghidapnya

137.  Gula meningkatkan risiko KANSER PERUT

138. Gula menyebabkan SINDROM METABOLIK

139. Gula yg diambil oleh wanita hamil menambah KECACATAN TIUB NEURAL dalam embrio

140. Gula menjadi faktor bagi Asma

141. Lebih byk gula diambil, lebih cenderung pula mengidap SINDROME BOWEL IRRITABEL

142. Gula menjejaskan sistem SARAF PUSAT

143. Gula boleh menyebabkan KANSER DUBUR

144. Gula menyebabkan KANSER ENDOMETRIUM

145. Gula menyebabkan KARSINOMA SEL RENAL (buah pinggang)

146. Gula menyebabkan TUMOR HATI

Alamat 4Life Malaysia (Office & Pick-Up Center) :PEJABAT 4LIFE SELURUH MALAYSIA

Alamat 4Life Malaysia (Office & Pick-Up Center)  

Tiada masa utk ke pejabat utk membeli? Kami hantar terus kepintu rumah anda. Penghantaran PERCUMA!!
Hub saya Zumaidi Zukri 012-640 6575


Ingin mendapatkan produk transfer factor terus di pejabat 4life dengan harga ahli. 
[ PENTING !!!! ]
Gunakan ID no ini: 674 6435 Laila Hussin



Unit 13.05. Level 13A

Menara Pelangi, Jalan Kuning

Taman Pelangi

80400 Johor Bahru, Johor

Tel: 07-3327351


Lot 270, Tkt Bawah & Tkt 1,

Seksyen 24, Jalan Sultan Yahya Petra

15200 Kota Bharu, Kelantan

Tel: 09-7431178


73-B & 73-B1, Lorong Haruan 5/3

Oakland Commerce Square

70300 Seremban, Negeri Sembilan

Tel: 06-632 3919


Lot 150, Ground & 1st Floor

Block T,

Lorong Plaza Permai 1, Alamesra,

Sulaman-Coastal Highway

88400 Kota Kinabalu, Sabah

Tel : 088 - 484382



123, Ground Floor

Komplex Sultan Abdul Hamid

Susuran Sultan Abdul Hamid 1B

05050 Alor Setar, Kedah

Tel: 04771 9899


41, Ground Floor

Jalan Putra Square 3,

Putra Square

25200 Kuantan, Pahang

Tel : 09- 517 3233


Lot 1339, Ground Floor

Jalan Sri Dagang

Miri Waterfront Commercial Centre

98000 Miri, Sarawak

Tel: 085 - 418870


Lot 3A, 1st Floor,

Jalan Permatang Gedang

Taman Sejati Indah

08000 Sungai Petani, Kedah

Tel: 04-431 1988


Lot 3187K, Tingkat Bawah,

Kompleks Permint Harmoni

Jalan Batas Baru

203000 Kuala Terengganu

Tel : 09-631 8313


Lot 433, 1st Floor

Travillion Commercial Centre

Jalan Abell

93100, Kuching, Sarawak

Tel: 082-233 820


5-10, 1st Floor, Jalan Haji Jaib

84000 Muar, Johor.

Tel: 06- 952 9003




115, Jalan CM Yusof

30250 Ipoh, Perak

Tel: 05- 243 8808


ICON Computer

6GA/GB, Blok E

Medan Kota Johbase

86000 Kluang, Johor

Tel : 07 - 776 0815



31 Jalan Zainal Abidin

Georgetown, 10400 Penang

Tel : 04 - 2278488


ABX Expess (Sandakan Sdn Bhd)

UTS Logistic

Lot 1, Block 35, Ground Floor

Lorong Indah 12, Bandar Indah, Mile 4,

90000 Sandakan, Sabah

Tel: 089 - 226008


8-D, Lorong Maludan Barat 2-A,

96000 Sibu, Sarawak

Tel: 084 - 213 700

Tiada masa utk ke pejabat utk membeli? Kami hantar terus kepintu rumah anda. Penghantaran PERCUMA!!
Hub saya Zumaidi Zukri 012-640 6575


Ingin mendapatkan produk transfer factor terus di pejabat 4life dengan harga ahli. 
[ PENTING !!!! ]
Gunakan ID no ini: 674 6435 Laila Hussin

Alamat 4Life Indonesia (Office / Kantor)

foto Alamat 4Life Indonesia (Office / Kantor)

Alamat 4Life Indonesia (Office / Kantor)

Jika ingin menjadi ahli atau membuat pembelian secara terus dimana-mana pejabat 4Life Indonesia, sila gunakan butiran berikut untuk mendaftar atau mendapatkan produk pada harga Ahli.

ID 4Life :6746435

Berikut adalah alamat kantor 4life Indonesia

PT. 4Life Indonesia Trading


Cyber 2 Tower, Lt. 6 Unit A-B
Jl. H.R. Rasuna Said Blok X5/13, Kuningan

Tlp. : 021 292 402 00
Fax : 021 290 216 62


Bumi Mandiri, Tower II,
Lantai 10, Ruang 1003-10
Jl. Panglima Sudirman 66-68
Surabaya 60271,
Jawa Timur, Indonesia

Telp. [62-31] 535 8020
Fax. [62-31] 535 8021

Jam Operasional: Senin - Jumat: 11:00 - 20:00 WIB
Sabtu: 10:00 - 16:00 WIB
Minggu / Hari Libur: Tutup
Email: indonesia@4life.com

Senarai Produk & Harga

No Perkara Harga Ahli (RM)
4 Life Transfer Factor Advance
RM 179.00 LP 35
4 Life Transfer Factor Plus
RM 246.00 LP 50
4 Life Transfer Factor Riovida
RM 262.00 LP 50
4 Life Transfer Factor Chewable
RM 183.00 LP 35
4 Life Transfer Factor Energy Go Stix
RM 175.00 LP 35
4 Life Transfer Factor Renew All
RM 79.50 LP 16
4 Life Transfer Factor Toothpaste
RM 42.50 LP 5
4 Life Transfer Factor Enummi
RM 72.00 LP 12
Tea 4Life
RM 63.50 LP 12
4 Life Transfer Factor Cardio
RM 234.00 LP 46
4 Life Transfer Factor Belle Vie
RM 209.00 LP 40
4 Life Transfer Factor MalePro
RM 220.00 LP 38

Kelebihan Produk Transfer Factor boleh call saya utk saya terang biar jelas.

Jus riovida     **Hot Selling**

Harga Runcit : RM 314.40, Harga Ahli : RM 262

TF chewable    **hot selling**

Kandungan : 90 Tablet X 200mg/tablet
Pengambilan : 2 tablet setiap hari (cadangan), 'tiada dos - ikut dos poket'
Harga Runcit : RM 219.60, Harga Ahli : RM 183

TF Advanced Formula    **hot selling**& **top PRODUCT**

Kandungan : 60 kapsul X 300mg/kapsul
Pengambilan : 2 kapsul setiap hari (cadangan), tiada dos
Harga Runcit : RM 214.80, Harga Ahli : RM 179

TF Plus advanced

Kandungan : 90 kapsul X 300mg/kapsul
Pengambilan : 2 kapsul setiap hari , dalam kelas 'suppliment' , dos ikut label pada botol
Harga Runcit : RM 295.20, Harga Ahli : RM 246








Kandungan : 60 kapsul
Harga Runcit : RM 142.80,
Harga Ahli : RM119

Vitamin & mineral complex


Kandungan : 120 kapsul
Harga Runcit : RM 142.80,
Harga Ahli : RM119







TF glucoach


Kandungan : 120 kapsul
Harga Runcit : RM 142.80,
Harga Ahli : RM119








TF Belle vie


Kandungan : 60 kapsul
Harga Runcit : RM 250.80,
Harga Ahli : RM209





TF Malepro

Picture90 sofgel
Harga : sila hubungi saya (stok terhad)








nutrastart    **weight management**


Kandungan : 960 gram atau 15 hidangan
Harga Runcit : RM 183.60,
Harga Ahli : RM 153
Perisa Coklat & Vanilla





Gel renewall


Kandungan : 56.7 gram
Harga Runcit : RM 95.40,
Harga Ahli : RM 79.50






tea 4life


Harga Runcit : RM 76.20,
Harga Ahli : RM 63.50

4life Transfer Factor -


Tiada masa utk ke pejabat utk membeli? Kami hantar terus kepintu rumah anda. Penghantaran PERCUMA!!
Hub saya Zumaidi Zukri 012-640 6575


Ingin mendapatkan produk transfer factor terus di pejabat 4life dengan harga ahli. 
Gunakan ID no ini: 674 6435 Laila Hussin
Pejabat 4life Seluruh Malaysia

Senarai Produk & Harga

No Perkara Harga Ahli (RM)
4 Life Transfer Factor Advance
RM 169.00 LP 35
4 Life Transfer Factor Plus
RM 232.00 LP 50
4 Life Transfer Factor Riovida
RM 249.00 LP 50
4 Life Transfer Factor Chewable
RM 173.00 LP 35
4 Life Transfer Factor Go Stix
RM 167.00 LP 35
4 Life Transfer Factor Renew All
RM 75.00 LP 16
4 Life Transfer Factor Toothpaste
RM 38.00 LP 5
4 Life Transfer Factor Enummi
RM 72.00 LP 12
Tea 4Life
RM 60.00 LP 12
4 Life Transfer Factor Cardio
RM 220.00 LP 46
4 Life Transfer Factor Belle Vie
RM 197.00 LP 40
4 Life Transfer Factor MalePro
RM 250.00 LP 38


 Apa itu ProTF?

★ProTF Highly Hydrolize, dimana saiz molekul halus dan bersesuaian yang terus sampai ke otot tanpa melalui hati.
★ProTF merupakan Satu2 nya protein di dunia yang telah dikaji dan diuji di peringkat University ; Uni Alabama & Uni Auburn.
★ProTF turut membakar lemak di bawah kulit dan lemak di sekitar organ yang sukar dilakukan oleh Protien & Fatburner biasa.
★ProTF turut mengandungi ramuan Transfer factor yang boleh meningkatkan sistem imunisasi (daya lawan penyakit) anda.

Hasil Kajian ProTF?!

★464% Membakar LEMAK dalaman (sekitar organ / lemak degil)
★103% Membakar LEMAK luaran
★74% peningkatkan pembinaan semula OTOT.
★132% Mengurangkan masalah kecederaan otot (akibat dari aktiviti fizikal dan rutin Gym)
★62% Mampu mengurangkan rasa lapar & juga nafsu makan.
★283% peningkatkan daya ketahanan badan dan daya melawan penyakit.

Kenapa ProTF??

★Apabila usia makin meningkat, rantaian otot banyak terputus. Badan memerlukan otot sebagai pemangkin untuk proses pembakar lemak, otot umpama oven semula jadi dalam badan kita.
★Manakala Protein pula diperlukan untuk membina otot2 yg rosak.
★ProTF membantu pembinaan otot yang dengan cepat dan efektif tanpa kesan sampingan.
Kenapa bukan Whey Protien Biasa?
★Molekulnya Protien biasa lebih besar, sekiranya anda tidak cukup workout, sisa protein akan tertinggal di dalam buah pinggang. Ini boleh menjejaskan buah pinggang anda. Tidak seperti ProTF di mana Molekulnya lebih kecil dan di proses secara optimum tanpa sisa.
★Protien biasan kadar Hydrolize-nya adalah biasa malah turut mengandungi Hydroxcy Cut yg tak sesuai meminum air yang banyak. Badan akan sangat terhidrasi dan ini membahayakan jantung.

Pro TF product yang telah mengambil masa selama 8 tahun kajiannya dan ia juga telah diuji oleh 2 universiti di US dan mengakui ia adalah sbg makanan tambahan rendah kalori yg mampu.

-membakar lemak degil sehingga 464% semasa berada di atas kerusi shj.
-membina otot yg lemah yg disebabkan oleh faktor usia.
-memulihkan organ dalaman yg lemah.
-melancarkan peredaran darah.
-132% melambatkan kegagalan otot
-103% membakar lemak luaran
-74% mempercepatkan pembinaan otot
-63% melambatkan terasa lapar atau bersamaan dgn 3 jam.
-meningkatkan sistem imun sbyk 247%.

Pengedar di seluruh malaysia di perlukan.
message NOW!!!...

Agent Needed.!!
+6012 640 6575.

Mengekalkan berat badan yg ideal, membakar lemak degil dalam badan dan membina otot tanpa bersenam

4Life Transfer Factor Vista

1 Botol x 4Life Transfer Factor Vista (60 Kapsul)
Harga Ahli : RM 260.00 ( HARGA KAMI )
Harga Bukan Ahli : RM 310.00 ( Harga Pasaran )

4Life Transfer Factor Vista

4Life Transfer Factor Vista dirumus untuk membantu menyokong visi anda.

Manfaat Utama :

• Mengandungi karotenoid seperti lutein dari marigold dan zeaxanthin untuk membantu melindungi mata dari cahaya biru yang berlebihan.
• Juga mempunyai 4Life Transfer Factor yang disasarkan, gingko biloba dan spirulina untuk sokongan kesihatan secara keseluruhan.
• Menyokong keupayaan mata untuk menyesuaikan diri dengan keadaan cahaya yang berbeza-beza.
• Diperkaya dengan antioksidan yang diambil dari bilberry, blackberry, black currant, astaxanthin, bioflavonoid, Vitamin A, C dan E untuk melindungi mata daripada kesan oksidatif matahari dan persekitaran.

Apa Yang Membuat Produk Ini Unik?

• Transfer Factor adalah molekul utusan kecil yang memindahkan maklumat tindak balas secara semula jadi daripada satu entiti kepada yang lain, seperti di antara ibu yang menyusukan bayinya sendiri.

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut


4Life Transfer Factor Male Pro

1 Botol x TF Male Pro (90 Kapsul)
Harga Ahli : RM 250.00 ( HARGA KAMI )
Harga Bukan Ahli : RM 300.00 ( Harga Pasaran )

4Life Transfer Factor MalePro (90 Kapsul)

"Alami Kesejahteraan Dalaman"

TF MalePro - menawarkan sokongan yang lebih dari biasa. Menggabungkan 4life Transfer Factor dengan adunan herba untuk menyokong kesejahteraan lelaki.

Apa yang membuat Transfer Factor MalePro itu unik?

• Ia mengandungi Targeted Transfer Factor, saw palmetto, Pygeum africanum, likopen, isoflavon soya, dan banyak lagi.

4Life Transfer Factor KBU

1 Botol x TF KBU (120 Kapsul)
Harga Ahli : RM 250.00 ( HARGA KAMI )
Harga Bukan Ahli : RM 300.00 ( Harga Pasaran )

4Life Transfer Factor® KBU™ (120 Kapsul)

Transfer Factor KBU (Kidney, Bladder, Urinary) diformulasikan untuk kesejahteraan keseluruhan untuk kedua-dua lelaki dan wanita. Bahan-bahan yang disasarkan seperti kranberi, beri biru, daun dandelion, dan Jintan saru berry memberikan sokongan yang anda perlukan. Ia membantu mengekalkan keseimbangan cecair yang sihat, dan menyokong kesihatan badan, dengan 4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula.

Manfaat Utama :

• Mengandungi Targeted Transfer Factor® untuk membekalkan kesihatan yang optimum kepada badan.

Apa Yang Membuat Produk Ini Unik?

• Transfer Factor adalah molekul utusan kecil yang memindahkan maklumat tindak balas secara semula jadi daripada satu entiti kepada yang lain, seperti di antara ibu yang menyusukan bayinya sendiri.

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut


4Life LivRite

1 Botol x LivRite (60 Kapsul)
Harga Ahli : RM 111.00 ( HARGA KAMI )
Harga Bukan Ahli : RM 130.00 ( Harga Pasaran )

4Life LivRite (60 Kapsul)

  LivRite dirumus khas dengan campuran proprietari herba dan antioksidan untuk membantu menyokong kesihatan hati.

Manfaat Utama : :

- Milk thistle dan kalsium d-glucarate membantu menyokong fungsi hati yang sihat.
- Red Clover dan articok membantu sokongan detoksifikasi.
- Disahkan Halal oleh IFANCA

Cara Pemakanan :

Ambil dua (2) kapsul setiap hari dengan 8 oz cecair

Kandungan : 60 capsules / bottle

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut


4Life Transfer Factor Renuvo

1 Botol x TF Renuvo (120 Kapsul)
Harga Ahli : RM 280.00 ( HARGA KAMI )
Harga Bukan Ahli : RM 330.00 ( Harga Pasaran )

4Life Transfer Factor Renuvo

"Kembali Muda Seperti Usia 22!"

4Life Transfer Factor - 4Life Transfer Factor™ Renuvo™ adalah sinergi digubal untuk menggalakkan badan menjadi lebih muda dan tindak balas yang sihat kepada tekanan fisiologi hidup samada ia berpunca dari senaman, kerja, penuaan, kurang tidur atau tabiat makan, atau pendedahan kepada tekanan alam sekitar sama seperti perjalanan udara atau pencemaran, hidup ini penuh dengan cabaran yang pastinya boleh melemahkan badan anda. 4Life Transfer Factor Renuvo membantu melawan tanda-tanda-tanda penuaan dan kerosakan fisiologi melalui kehidupan di dunia moden dengan menyasarkan sokongan sistem kesihatan badan.

4Life Transfer Factor Renuvo dirumus untuk membantu percepatkan pemulihan badan secara semulajadi, meningkatkan ketajaman mental, mood, metabolisme, tenaga dan bagus untuk kesihatan seksual.

Rahsia kehebatan 4Life Transfer Factor Renuvo adalah tumpuan kepada mengurangkan keradangan melalui tindakbalas semulajadi kepada tekanan sekali-sekala di samping membantu mewujudkan persekitaran yang lebih berkesan di mana badan anda dapat menyesuaikan diri dengan tekanan dengan semangat. Secara khusus, 4Life Transfer Factor Renuvo telah terbukti mengurangkan secara ketara masalah keradangan yang menyusahkan, TNF-alpha, dan meningkatkan enzim badan yang bertanggungjawab untuk membantu untuk melawan radikal bebas dan meningkatkan kapasiti antioksidan.

Biasanya, keradangan adalah tindak balas yang sihat ketika ada tekanan. Walaubagaimanapun, tindakbalas yang lambat dan diluar kawalan boleh mendatangkan bermasalah. 4Life Transfer Factor Renuvo secara saintifik dirumuskan untuk membantu badan anda pulih dengan lebih cepat daripada apa sahaja masalah yang boleh melemahkan badan anda.

Dalam erti kata lain, tujuan 4Life TF Renuvo adalah untuk membantu mempercepatkan pemulihan semulajadi dalaman badan anda ke satu tahap yang jauh lebih sihat. Ia meningkatkan keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan tekanan dengan menangani lima fungsi badan samada memberi sokongan atau mengganggu sistem imun anda dan memberi tumpuan secara khusus dalam proses penuaan:. otak dan mood, otot dan tenaga, kesihatan seksual dan kecergasan, fungsi adrenal dan pemulihan, dan mitokondria dan metabolisme.

Ambil 4Life Transfer Factor Renuvo setiap hari. Ringkasnya, 4Life Transfer Factor Renuvo perlu menjadi sebahagian penting daripada senjata makanan tambahan harian anda untuk kehidupan yang optimum.

Manfaat Utama :

• Menggalakkan kesihatan yang optimum dengan menyokong keperluan badan anda.

Apa yang membuat produk ini unik?

• Transfer Factor adalah molekul utusan kecil yang memindahkan maklumat tindak balas secara semula jadi daripada satu entiti kepada yang lain, seperti di antara ibu yang menyusukan bayinya sendiri.

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut


4Life PBGS+ Pine Bark Grape Seed Plus Capsules

1 Botol x 4Life PBGS+ Capsules (60 Kapsul)
Harga Ahli : RM 130.00 ( HARGA KAMI )
Harga Bukan Ahli : RM 156.00 ( Harga Pasaran )

4Life PBGS+ Capsules

"Kaya Dengan Antioksidan!"

4Life Transfer Factor - 4Life PBGS+ Pine Bark Grape Seed Plus Capsules adalah formula antioksidan dari 4Life yang paling mujarab. Ia membekalkan nutrisi untuk tenaga dan daya hidup, dan membantu badan menentang kesan semulajadi kerosakan radikal bebas, termasuk penuaan pra-matang.

4Life PBGS+ mempunyai jaminan sumber 95% daripada Oligomeric Proanthocyanidins (OPC) dari grapeseed dan 85% sumber dari pinebark sokongan antioksidan yang amat berkesan. Anda juga menerima manfaat tambahan bioflavonoids sitrus, serbuk kranberi, quercetin, teh hijau, dan nutrien sihat yang lain.

Apa itu PBGS +?

PBGS + menggabungkan kuasa ekstrak biji anggur dan kulit pokok pine untuk membantu meneutralkan kesan-kesan kerosakan radikal bebas manakala limau, bioflavonoids, kranberi, quercetin, teh hijau, dan nutrien sihat yang lain menyediakan sokongan antioksidan.

Ciri-ciri Produk :

• Mengandungi khasiat dari kulit pokok pine dan ekstrak biji anggur untuk menyampaikan 50 mg Oligomeric Proanthocyanidins (OPC)
• Membantu melindungi dan meneutralkan sel-sel daripada kesan penuaan radikal bebas
• Menggalakkan peredaran yang sihat

Manfaat Utama :

• Kaya dengan Antioksidan, Daya Tahan, Anti-Penuaan, Kardiovaskular, Kulit, Kesejahteraan.
• Kesihatan Otot, Sendi
• Menggalakkan kesihatan yang optimum dengan menyokong keperluan badan anda.
• Disahkan Halal oleh IFANCA
• * Vegetarian

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut

Probiotics 4Life adalah campuran lima jenis strains probiotik aktif untuk kesihatan usus dan fungsi pencernaan.
 Ia menyokong fungsi penghadaman yang sihat dan membantu mengekalkan bakteria “baik” di dalam usus. ​ (Kotak 30 kapsul; dos 1 kapsul sekali sehari.)

 Manfaat Utama:
Membantu memulihkan kesihatan usus untuk penyerapan nutrient yang lebih baik Berspektrum Luas - Merangkumi 5 strain bakteria jenis baik (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus dan Streptococcus thermophilus)
Menyokong fungsi penghadaman yang sihat Membantu melancarkan pencernaan yang sempurna

Kelebihan dari bungkusan 4life Probiotics adalah ia tidak perlu disimpan di dalam peti sejuk. Ia menggunakan pek blister yang dibungkus di dalam kapsul sayur yang mudah dibawa dan mudah untuk dikongsi bersama.

Promotion : RM 127/Kotak (30 Kapsul)

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut

Minuman perisa beri yang lazat dengan kelebihan Tranfer Factor E-XF dan ramuan ekstrak herba. Energy Go Stix dirumus khas secara semulajadi untuk membantu anda melayari kehidupan harian dengan penuh tenaga.

 Berbeza dengan minuman sarat gula yang hanya memberi daya seketika, Energy Go Stix padat dengan ekstrak teh, l-arginina, yerba mate dan ekstrak guarana untuk membantu menjana daya serta menyokong kesejahteraan am secara menyeluruh. 

Minuman berkalori rendah yang tersedia dalam pek individu ini hanya mengandungi 19 kcal setiap hidangan. Jadi ia pasti akan menyempurnakan keperluan anda sepanjang hari Bancuh satu pek dengan 240 ml air dan nikmati keberkesanannya. Nak lagi mudah, masukkan dalam air mineral kemudian goncangkan. Boleh di bawa kemana-mana mengantikan air mineral tersebut.

Promosi : RM174/Kotak (30 sachet) Harga Runcit:208.80 . Call/SMS/WhatsApp :012-640 6575

4life Rice Bran Plus Capsule Program 10 Hari pencucian sistem perut – usus Mengandungi 23 herba membantu pembersihan usus dengan selesa Persediaan awal sebelum anda memulakan pengambilan suplimen lain

 Apakah yang istimewa dengan 4life Rice Bran Plus Capsules
1) Bahan-bahan :Mengandungi 23 herba yang berkhasiat
2) Ramuan : Ramuan Nutrisi, Ramuan Serat, Ramuan Pencuci, Ramuan Herba
3)Mudah dikuti : Program ringkas selama 10 hari
4)Mudah digunakan : Hanya mengambil 6 kapsul, 3 kali sehari selama 10 hari Bagaimana Pengambilannya - Setiap kotak mengandungi 30 sachets (untuk 10 hari program) -Setiap sachet mengandungi 6 kapsul - 1 sachet, 30 minit sebelum makan - 3 kali sehari - 2 kali setahun Bahan-bahan Serat Epal, Debunga Lebah, Beri Lada Hitam, Ekstrak Kulit Buckthorn, Kulit cascara, bunga kamomil (Chamomile), Bunga Cengkih, Kranberi, akar gentian, halia, hops,akar licorice, akar marshmallow, buah betik, parsli, ekstrak buah nenas, buah prun, sekam psyllium, biji labu, dedak beras, daun sage, kulit slippery, spirulina

Siapa yang dapat manfaat 4life Rice Bran Plus :
1) Diet tinggi lemak, gula atau makanan ringan, makanan segera
2) Membersihkan usus untuk pencernaan yang sihat
3) Pengurusan berat badan yang baik
4)Tekanan di tempat kerja, di rumah. Tekanan memberi kesan kepada bakteria baik di dalam usus Selepas Pengambilan 4life Rice Bran Capsules - Tea4life untuk penjagaan kesihatan jangka masa panjang - Probiotic untuk menambah bakteria baik dalam usus - Harvest Plus untuk sokongan pemakanan dan keseimbangan pH - TF Advanced atau Riovida bagi sokongan kesihatan umum
Harga : RM111/Kotak(180 kapsul)
Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut

4Life Transfer Factor® RioVida Stix ™ menyediakan kebaikan jus RioVida dalam pek serbuk mudah alih.

Minuman yang sangat sedap yang menyokong kesihatan umum dengan 600mg 4Life Transfer Factor pada setiap hidangan.

· Menyediakan kecepatan antioksidan dan fitonutrien daripada Acai, blueberry, elderberry, anggur, biji anggur, lobak merah ungu, epal dan buah delima.
· Tiada pemanis tiruan, perisa atau pengawet.
· Sama kebaikan daripada Riovida dalam bentuk serbuk mudah alih supaya mudah untuk dikongsi bersama Memastikan perlindungan hak eksklusif  paten: # 6468534 (proses pengekstrakan untuk transfer factor dari sumber telur) dan # 6866868 (proses gabungan transfer factor dari kolostrum lembu dan kuning telur ayam).

Harga RM112 sekotak/15 paket Penghantaran percuma. 

Call/SMS/Whatsapp  :012-640 6575 untuk produk dan keterangan lanjut

4life Harvest Plus merupakan sumber sokongan pemakanan harian. Ia dirumuskan dengan campuran beberapa "proprietary" makanan dalam bentuk semula jadi dan biologi yang kompleks yang menyumbang kepada pemakanan yang sihat dan menyokong kesihatan secara keseluruhan.
1) Menyediakan vitamin berkepekatan tinggi (pati) , mineral dan fitonutrien yang lain
2)Mengandungi pati daripada alga biru-hijau, Chlorella, biji chia, spirulina, dan lain-lain
3)Mengandungi sifat-sifat alkali yang membantu membentuk tahap pH keseimbangan dalam badan.
4)Diperbuat daripada 17 jenis bahan-bahan seperti bayam, asparagus, lobak, timun, lada loceng, flaks, alga biru hijau, spirulina, dan sumber-sumber keseluruhan makanan dan tumbuhan yang lain untuk mengukuhkan badan anda dengan fitonutrien, vitamin, dan mineral dalam biologi kompleks mereka.
5)Satu campuran makanan beralkali yang membantu mengekalkan keseimbangan pH dalam badan
6)Boleh digunakan bersama 4Life Transfer Factor ™ Advanced Formula dan 4Life Transfer Factor RioVida bagi kesihatan yang terbaik 4Life Harvest Plus

Sesuai Untuk :
 -Mereka yang kurang makan sayur-sayuran segar -Kanak-kanak yang tidak suka makan sayur-sayuran
 -Dapat mengurangkan masalah kesihatan yang berkaitan kurangnya zat sayuran -Kanak-kanak dan orang tua yang lemah daya ketahanan fizikal 

Promosi:RM132.50/Botol (180Kapsul), Harga Runcit :RM159 ,
Call/SMS/WhatsApp :012-640 6575


Tiada masa utk ke pejabat utk membeli? Kami hantar terus kepintu rumah anda. Penghantaran PERCUMA!!
Hub saya Zumaidi Zukri 012-640 6575


Ingin mendapatkan produk transfer factor terus di pejabat 4life dengan harga ahli.  
( PENTING !!!!!!!!! )
Gunakan ID no ini: 674 6435 Laila Hussin jika tidak anda akan dapat harga retail/runcit.
Pejabat 4life Seluruh Malaysia